petek, 20. marec 2015

Zapisnik 9. seje UO društva



Društvo generala Maistra                                                                         Zagorje, 13.2. 2015
           za Zasavje

ZAPISNIK
9. seje UO društva, ki je bila v torek, 10.2. 2015 ob 17. uri v društveni pisarni

Prisotni: Emil Štern, Radigoj Perger, Marjan Dolanc, Milena Čerenak Satler, Nikolaj Toplak

Dnevni red:
  1. Organizacija in izvedba razgovorov v osnovnih in srednjih šolah Zasavja o izvajanju projekta ''Uvajanje domoljubne vzgoje v OŠ'' in modula ''Domovinska vzgoja'' v srednjih šolah.
  2. Rezultati 4. nagradnega literarnega natečaja za OŠ Zasavja.
  3. Razpis občine Zagorje za sofinanciranje veteranskih organizacij v letu 2015 (ste že prejeli v vednost po e-mailu 2.2. 2015)
  4. Priprave na letni zbor članov društva.
  5. Razno.

Ad1
Po dogovoru na 8. seji UO dne 13.1. 2015, da bomo do konca marca opravili individualne razgovore z ravnateljicami in članom vodstva aktiva učiteljev zgodovine, državljanske in domovinske vzgoje in etike iz posamezne osnovne šole o uresničevanju projekta ''Uvajanje domoljubne vzgoje v OŠ Zasavja'' ter z ravnateljicami srednjih šol in članom vodstva aktiva učiteljev zgodovine o izvajanju modula ''Domovinska vzgoja'', so člani UO sprejeli naslednje usmeritve:
1.     Za OŠ Zagorja bo koordinirala dogovore za razgovore z Bronislavom Urbanijo in Dejanom Kramžarjem Milena Čerenak Satler.
2.     Za OŠ v Trbovljah se bosta razgovorov udeležila Radigoj Perger in Emil Štern.
3.     V OŠ NHR Hrastnik bosta imela razgovor Marjan Dolanc in Nikolaj Toplak.
4.     V srednjih šolah Zasavja bosta opravila razgovor Emil Štern in Radigoj Perger.
Razgovori naj bodo zaključeni še pred letnim zborom članov društva, ki bo 31.3. 2015. Za lažji potek bomo vsem ravnateljicam pred razgovori poslali okvirni opomnik o vsebini razgovora.
Prvo-pisani član UO se bo o terminu razgovora dogovoril s posamezno ravnateljico, ki naj o tem obvesti tudi člana vodstva aktiva učiteljev.
Zadolžena člana UO bosta po razgovoru napisala krajšo zabeležko o poteku in sprejetih dogovorih.

Ad2
Na razpis 4. nagradnega literarnega natečaja na temo ''Moje Zasavje'' so se s svojimi prispevki do 1. 2. 2015 odzvale tri osnovne šole in sicer OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik in OŠ Toneta Okrogarja Zagorje.
Strokovna komisija v sestavi g. Vladimir Garantini in g. Milan Razboršek bo izmed prispelih literarnih del izbrala po njeni oceni tri najboljša dela, ki izpolnjujejo razpisane pogoje, in jih s krajšimi utemeljitvami predstavila upravnemu odboru v potrditev in pozneje članom društva na letnem zboru.
Avtorjem izbranih del bomo priložnostne nagrade izročili na začetku letnega zbora članov društva 31. 3. 2015.

Ad3
Letos je občina Zagorje ob Savi na osnovi Zakona o javnih financah, Odloka o proračunu občine Zagorje ob Savi za leto 2015 in sklepa župana objavila Javni razpis za sofinanciranje programov veteranskih in častniških organizacij v občini Zagorje ob Savi v letu 2015.
Ocenjevanje in vrednotenje programov veteranskih organizacij bo izvedeno v skladu s kriteriji, ki so opredeljeni v razpisni dokumentaciji, to pa bo opravila posebna komisija, ki jo imenuje župan. Rok za oddajo vloge na razpis je 2.3. 2015.
Ker v društvu izpolnjujemo pogoje javnega razpisa, bomo vlogo pravočasno izpolnili in oddali.


Ad4
Letni zbor članov društva bo v torek, 31.3. 2015 ob 17. uri. Lokacija bo naknadno določena.
-        predlog za delovno predsedstvo: Marjan Dolanc, Ivanka Šparlek, Milena Čerenak Satler
-        predlog za verifikacijsko komisijo: Ivo Vučetič, Nikolaj Toplak, Anej Kurež
-        komisijo za sklepe bo predstavljalo delovno predsedstvo zbora
-        podelitev priznanj in nagrad za tri najboljše prispevke na 4. nagradnem  literarnem natečaju bomo uvrstili na 1. točko dnevnega reda zbora, nato sledijo ostale točke dnevnega reda, kot na vsakem letnem zboru

Ad5
  1. UO je mnenja, da niso potrebne volitve za novega člana UO, ki je iz osebnih razlogov izstopil iz društva, in ne zaradi člana UO, ki je dalj časa službeno odsoten izven Slovenije, ampak bo UO do naslednjih volitev deloval s 7 člani.
  2. Predlog Programa aktivnosti društva v letu 2015/16 bomo takoj objavili na spletni strani društva -www.dgm-zasavje.si-, da bo z njim seznanjena tudi zainteresirana širša javnost.

Zapisal
Emil Štern
Poslano:
-        članom UO
-        vodji in namestniku vodje aktiva učiteljev
V vednost:
-        predsedniku NO

Ni komentarjev:

Objavite komentar