torek, 17. marec 2015

Zapisnik 8. seje (13.januar 2015)

Društvo generala Maistra                                                                                Zagorje, 17.1.2015
             za Zasavje


Z A P I S N I K
8. seje UO društva, ki je bila v torek, 13.1.2015, ob 17. uri v društveni pisarni.
Prisotni: Emil Štern, Radigoj Perger, Marjan Dolanc, Nikolaj Toplak, Milena Čerenak Satler,
                Bronislav Urbanija, Dejan Kramžar.

Dnevni red: 1. Razprava o predlogu »Programa aktivnosti društva v letu 2015/16«
                      2. Dogovor o kadrovski okrepitvi skrbništva spletne strani društva z namenom
                           boljšega informiranja članov društva in javnosti
                      3. Razno

Ad 1
Za »Program aktivnosti društva v letu 2015/16« so bili vsi prisotni mnenja, da je v predloženi vsebini primeren za dokončni sprejem na letnem zboru društva konec marca 2015. Nekatere predvidene aktivnosti pa bodo člani UO in aktiva učiteljev zgodovine izvajati takoj in sicer:
  • Do konca marca bodo člani UO z ravnateljicami osnovnih šol opravili individualne, z ravnateljicami srednjih šol skupne razgovore - s prvimi glede uresničevanja projekta »Uvajanje domoljubne vzgoje v OŠ Zasavja«, z drugimi pa o rezultatih izvajanja modula »Domovinska vzgoja«. Podlaga za razgovore bo pripravljen okvirni vprašalnik.
V razgovorih bomo izpostavili tudi vlogo ravnateljic za oživitev, pomoč članom aktiva učiteljev ter osvežitev imen članov aktiva, kjer bo to potrebno.
  • 1. februar je rok za predložitev prispevkov za 4. nagradni natečaj za OŠ Zasavja na temo »Moje Zasavje«. Ravnateljice bomo na to še enkrat spomnili s kratkim pismom.
  • Odvisno od razpoložljivih sredstev, bomo v letu 2015 financirali stroške prevoza posameznim šolam in aktivu učiteljev za obisk Medobčinskega muzeja in rojstne hiše Rudolfa Maistra v Kamniku. V naslednji številki »Maistrovega glasu« bomo objavili poročilo ravnateljice OŠ Ivana Cankarja Trbovlje o obisku navedenih dveh lokacij 17-ih učenk in učencev v začetku decembra 2014.
  • V maju ali juniju bomo za članice in člane društva organizirali ogled spominskih mest znamenite Soške fronte.
  • Za soorganiziranje letošnje skupščine ZDGM bi se morali na razpis občine Zagorje prijaviti že v letu 2014, če bi hoteli kandidirati za finančno pomoč. Zato UO društva predlaga, naj soorganiziranje skupščine v letu 2015 prevzame drugo društvo generala Maistra.

Ad 2

Članica UO Milena Čerenak Satler bo postopoma kadrovsko okrepila skrbništvo društvene spletne strani, kar je doslej izvajal član UO Borut Pirnat. Najprej bomo na spletni strani predstavili predlog programa dela društva za letošnje leto, v nadaljevanju pa bomo članstvo in zainteresirano širšo javnost seznanjali s sklici in zapisniki sej UO in aktiva učiteljev, odvisno od drugih dogodkov pa tudi o ostalih dogovdkih.

Ad 3

  • S podjetjem Fortuna – Pil Trbovlje smo podpisali dogovor o koriščenju njihovih uslug kemičnega čiščenja pod ugodnejšimi pogoji na njihovih štirih odjemnih mestih v Zasavju.
  • S Thermano Laško smo podaljšali pogodbo o medsebojnem sodelovanju v letu 2015 v njenem Poslovnem klubu. Nove ugodnosti za člane društva in njihove družinske člane začnejo veljati s 1.2.2015 in bodo veljale do 31.1.2016.
  • Člani UO so bili seznanjeni z odločitvijo člana UO Andreja Mlinarja, da iz osebnih razlogov izstopa iz članstva društva. Člani UO njegovo odločitev obžalujejo, a tudi spoštujejo.

Poslano:
- Članom UO in vodju in namestnici vodje aktiva učiteljev
- Predsedniku NO društva
- Zvezi društev generala Maistra Ljubljana

                                                                                                                                        Zapisal:
                                                                                                                                     Emil Štern

Ni komentarjev:

Objavite komentar