nedelja, 2. oktober 2016

Pismo predsednika pred odhodom na izlet

Društvo generala Maistra                                                                 Zagorje, 29.9.2016
             Za Zasavje


Spoštovani !

Še nekaj dni nas loči od 8. oktobra, ko gremo na izlet po poti Maistrovih in Malgajevih borcev po avstrijskem Koroškem.
Veseli me, da se bodo članom in članicam društva pridružili tudi njihovi svojci, prav tako pa se veselimo tudi druženja z vsemi drugimi, imenujmo jih simpatizerji društva, ki so se odločili za izlet. Vseh skupaj nas bo 38, ravno prav za veliki avtobus.
Program izleta ne bo glede obiskanih krajev nič spremenjen od tistega, kakršnega smo vam že poslali 6. septembra. Odhod avtobusa z avtobusne postaje pri Mercatorju v Hrastnikku ostaja ob 7. uri zjutraj, izpred gasilskega doma Zagorje – mesto  ob 7.25 uri, predvidena sta krajša postanka v Kisovcu in v Medijskih toplicah.
V Dobrije, kjer se bomo poklonili spominu na Maistrovega soborca Franja Malgaja, bomo prispeli ob 9.30 uri. Tu se nam bo pridružil tudi predsednik Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj gospod Vladimir Ovnič in v vlogi strokovnega vodiča ostal vseskozi z nami.
Ogled vojvodskega prestola in Gospe Svete bomo izkoristili  tudi za zaužitje s seboj pripeljane malice, zato vam jo ni treba nositi od doma.
Kosilo bomo imeli okrog 16. ure v Prevaljah v znanem gostišču Brančurnik. Tu bo vsak udeleženec prispeval 15,oo EUR,  s čimer boste delno prispevali k pokrivanju stroškov izleta. Vse ostale stroške bo krilo društvo.
Domov se bomo vrnili v zgodnjih večernih urah.

Spoštovani !

Zaželimo si le lepo vreme in dobro voljo, pa bomo preživeli lep dan ob vstopu v zlato jesen.
Nasvidenje !

Predsednik
Emil Štern

Ni komentarjev:

Objavite komentar