nedelja, 2. oktober 2016

Zapisnik 3. seje UO (30.08.2016)

Društvo generala Maistra                                         Zagorje, 3.9.2016
             Za Zasavje


Z  A  P  I  S  N  I  K
3. seje upravnega odbora, ki je bila v torek, 3.8.2016 ob 18. Uri v društveni pisarni.
Prisotni člani UO: Emil Štern, Marjan Dolanc, Radigoj Perger, mag. Bronislav Urbanija
Dnevni red:
1.      Priprave na proslavo društva v počastitev Dneva Rudolfa Maistra 21.11.2016 v Hrastniku
2.      Obravnava predloga predsednika ZDGM mag. Milana Lovrenčiča, da bi bila skupščina ZDGM v letu 2017 v Zasavju
3.      Priprave na ekskurzijo članov društva po poti Maistrovih in Malgajevih borcev za severno mejo na avstrijskem Koroškem
4.      Oblikovanje predlogov za razpis 6. Nagradnega natečaja za osnovne šole Zasavja
5.      Razno
-          Majice z emblemom ZDGM


Ad 1


Okvirni program osrednje proslave društva v počastitev Dneva Rudolfa Maistra, ki bo v ponedeljek, 21.11.2016 ob 18. Uri v Hrastniku, smo sprejeli na 2. Seji UO 31.5.2016. Prisotni člani UO so na današnji seji sprejeli še nekaj dopolnitev:
-        V krajšem kulturnem programu bosta poleg dveh zapetih pesmi Riharda Majcena ob spremljavi harmonike izvedeni še 1-2 recitaciji učencev OŠ narodnega heroja Rajka iz Hrastnika.
-        Predsednik E. Štern bo v uvodnem nagovoru spomnil tudi na panojih predstavljene s fotografijami in življenjepisi 3 Maistrove borce iz Hrastnika in 2 iz Zagorja ter prisotne pozval na ogled razstavljene literature o Rudolfu Maistru in Franju Malgaju.
-        Prijetno oblikovana vabila za prireditev bomo razposlali najmanj 7 dni pred proslavo.
-        Za skromno postrežbo po koncu proslave bo poskrbela Knjižnica Antona Sovreta iz Hrastnika, finančno krilo pa naše društvo.
-        Pogovor z vodstvom Knjižnice o pripravi proslave bodo predsednik in oba podpredsednika društva opravili do 23.9.2016, o čemer se bo g. M. Dolanc dogovoril z direktorico Knjižnice.

Ad 2

O pobudi predsednika ZDGM mag. Milana Lovrenčiča, da bi bila skupščina ZDGM v letu 2017 v Zasavju, so člani UO sprejeli stališče, da bi izvedbo skupščine ZDGM organizirali v letu 2018 v Zagorju. Vodstvo ZDGM naj bi v pravočasno izdelanem scenariju programsko opredelilo, za kaj bo poskrbelo samo, kaj društvo in kaj občina oz. občine. Zaradi pomanjkljivih finančnih sredstev za redno dejavnost društvo ne bo moglo prevzemati nobenih finančnih obveznosti. Potrudili pa se bomo, da bodo udeleženci skupščine odhajali iz Zasavja  s prijetnimi vtisi.

Ad 3

Za letošnjo ekskurzijo članov društva, njihovih družinskih članov in znancev smo že na 2. seji UO izbrali pot po slovenskih krajih avstrijske Koroške. Za razlago zgodovinskih značilnosti krajev se bo predsednik E. Štern dogovoril s poznavalcev predsednikom ravenskega Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj g. Vladimirjem Ovničem.
Člane društva bomo s programom ekskurzije seznanili takoj po 5.9.2016, ekskurzijo pa izvedli na soboto, 1. ali 8.9.2016. Lastna udeležba posameznika bo maksimalno 15 eur. Prijave za udeležbo bomo sprejemali do 20.9.2016.

Ad 4

Do naslednje seje UO bo član UO mag. Bronislav Urbanija pripravil predlog za 6. nagradni natečaj za osnovne šole Zasavja, ki ga bomo razpisali v oktobru 2016. Tema natečaja bo literarne vsebine.

Ad 5
Generalni sekretar ZDGM g Rudolf Pfajfar nam je poslal 22 majic z emblemom ZDGM. Majice so prijetnega izgleda. Prisotnim članom UO smo jih razdelili danes, nekaterim članom društva že v preteklih dneh, ostalim pa jih bomo v kratkem.
Člani UO so predlagali, da skladno z odločitvijo ZDGM, da bodo po potrebi majice še dokupili in potiskali, posredujemo g. Pfajfarju prošnjo za dodatno število majic in sicer: 2 majici oznake S, 8 majic oznake L, 20 majic oznake XL in 3 majice oznake XXL. Dodatno naročilo je skladno z izraženimi željami članov društva in simpatizerji, ki so majice že videli.

Zapisnik poslali:
-          Članom UO
-          Predsedniku NO
-          ZDGM
                                                                                                                          
Zapisal
Emil Štern 

Ni komentarjev:

Objavite komentar