sreda, 16. marec 2016

Zapisnik 11. seje UO (15.03.2016)

Društvo generala Maistra                                                            Zagorje, 16.3.2016
             Za Zasavje


Z A P I S N I K
11. seje upravnega odbora društva, ki je bila v torek, 15.3.2016, ob 17.uri v društveni pisarni.

Prisotni: Emil Štern, Marjan Dolanc, Radigoj Perger, Bronislav Urbanija, Tomo Garantini

Dnevni red:
1.     Obravnava osnutka Poročila nadzornega odbora za leto 2015
2.     Razprava in potrditev dnevnega reda Letnega zbora članov društva 31.3.2016
3.     Kadrovske priprave na Letni zbor članov društva
4.     Obravnava gradiva za 22. sejo UO ZDGM, ki bo 17.3.2016 v Ljubljani
5.     Razno

Ad 1
Prisotni na seji so se strinjali z osnutkom Poročila nadzornega odbora za leto 2015. Ker bodo člani društva že pred sejo Zbora prejeli predlog poročila NO, le-tega predsednik NO na Zboru ne bo bral v celoti, ampak bo v razpravi namenil le nekaj glavnih poudarkov o njem.
Člani so se strinjali tudi z osnutkom finančnega načrta društva za leto 2016, o katerem jih je informiral predsednik Emil Štern. O glavni postavkah iz finančnega poročila bodo člani Zbora informirani  v uvodu predsednika društva na Zboru.
Ad 2
Člani UO so potrdili osnutek dnevnega reda Zbora članov društva. V kulturnem programu bodo nastopili baritonist Rihard Majcen in harmonikaš Jernej Pikel ter nagrajenki 5. Natečaja za OŠ Zasavja Tea Kralj iz OŠ Toneta Okrogarja Zagorje in Nika Špajzer iz OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik.

Ad 3
Predlogi organov Zbora članov društva:
1.     Delovno predsedstvo:
-        Marjan Dolanc – predsednik
-        Dr. Milena Čerenak Satler – članica
-        Ivanka Šparlek – članica
V primeru odsotnost Marjana Dolanca bo delovno predsedstvo vodil Radigoj Perger.
2.     Verifikacijska komisija:
-        mag. Bronislav Urbanija – predsednik
-        Enej Vidovič – član
-        Anej Kurež – član
3.     Komisija za sklepe:
-        Predsednik delovnega predsedstva bo Zboru predlagal, da delovno predsedstvo pooblasti, da pripravi predlog sklepov za potrditev na prvi seji UO po seji Zbora.
Člani društva in ZDGM bodo za sejo Zbora prejeli predloge Vsebinskega in finančnega poročila o delu društva v letu 2015, Programa aktivnosti društva v letu 2016 ter Poročila NO za leto 2015, ostali vabljeni pa samo vabilo.

Ad4
Prisotni na seji so obravnavali tudi osnutek Poročila o delu ZDGM v letu 2015 in osnutek Programa dela ZDGM v letu 2016.
Nekaj manjših netočnosti v Poročilu o delu so abstrahirali, ne pa tudi pomanjkljivosti v Programu dela ZDGM za leto 2016, ker v njem manjka nekaj naših predlogov, ki smo jih navedli že v poslani Vlogi za sofinanciranje dejavnosti društva ali Zveze za leto 2016. Popraviti je treba tudi imena predavateljev na 5. strani Programa dela. Pravilna so: mag. Zvezdan Markič, načelnik Vojaškega muzeja SV Maribor s temo "General Maister – življenje in delo v prevratni dobi" in prof. dr. Janko Prunk s temo "Vrednostna sodba ideoloških spopadov v Sloveniji od Generala Maistra do danes". Poleg tega želimo, da se v program vključi tudi naša programska točka o organiziranju razstave knjižnih in literarnih Maistrovih del in del o Maistru, ki jo imamo namen postaviti za ogled članov društva, šolske mladine in širše javnosti Zasavja, pozneje pa bi jo bilo možno koristiti tudi drugim društvom generala Maistra.
O njih bo predsednik Emil Štern takoj seznanil generalnega sekretarja ZDGM in predlagal dopolnitev na 22. seji UO ZDGM, ki bo 17.3.2016.
Glede naslavljanja društva pa ponovno predlagamo, da se tako v Programu kot tudi v vseh drugih dokumentih naslavlja, da je naše društvo iz Zasavja in ne iz Zagorja, kajti gre za regijsko in ne za občinsko društvo.

Poslano:
-        članom upravnega odbora
-        članom nadzornega odbora
-        Zvezi DGM
Zapisal:

Emil Štern

Ni komentarjev:

Objavite komentar