sreda, 23. marec 2016

Program aktivnosti društva v letu 2016

Društvo generala Maistra
         za Zasavje

PROGRAM  AKTIVNOSTI DRUŠTVA V LETU  2016


Temeljna usmeritev društva bo tudi v letu 2016 razvijanje domoljubne zavesti med mlado generacijo v osnovnih in srednjih šolah Zasavja ter negovanje spomina na generala Maistra in borce za severno mejo, obenem pa skupaj z drugimi veteranskimi in domoljubnimi organizacijami in združenji Zasavja prispevati svoj delež k sporočilnosti vseh bojev za našo osvoboditev in osamosvojitev v zasavski javnosti.

Konkretne aktivnosti:

  1. Na letnem zboru članov društva 31.3.2016 bomo ocenili enoletno aktivnost, izvajanje sprejetega programa dela 2015 in sprejeli program dela za tekoče leto.
  2. V mesecu marcu bomo s podelitvijo nagrad za najboljše literarne prispevke učencev od 6.-9. razreda OŠ in njihove mentorice na temo ''GM in domovina'' zaključili 5. natečaj, v novembru pa bomo razpisali že šestega.
  3. Udeležbo 10 članov društva na letošnjem Maistrovem pohodu v Kamniku v mesecu aprilu bomo izkoristili tudi za srečanje s člani društva GM Kamnik.
  4. S sodelovanjem zasavskih knjižnic bomo v knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku organizirali razstavo Maistrovih del in na ogled povabili širšo javnost Zasavja.
  5. Letos bomo s kritjem stroškov ekskurzije omogočili ogled muzeja učenkam, učencem in učiteljem OŠ Heroja Rajka iz Hrastnika in dijakom Srednje tehnične in poklicne šole Trbovlje.
  6. V maju ali juniju si bomo člani društva na ekskurziji ogledali eno od zgodovinskih mest delovanja generala Maistra in njegovih soborcev.
  7. V juniju bomo za člane društva organizirali predavanje mag. Zvezdana Markoviča, načelnika Vojaškega muzeja SV Maribor s temo ''General Maister – življenje in delo v prevratni dobi'', v novembru pa predavanje prof.dr. Janka Prunka s temo ''Vrednostna sodba ideoloških spopadov v Sloveniji od leta 1990 dalje''.
  8. Letošnjo osrednjo proslavo društva ob državnem prazniku Dnevu Rudolfa Maistra v novembru bomo izvedli v Hrastniku.
  9. Nadaljevali bomo s prizadevanji, da se v OŠ Zasavja aktualizira v društvu izdelan projekt ''Uvajanje domoljubne vzgoje v OŠ Zasavja'' in v srednjih šolah projekt ''Domovinska vzgoja''.
  10. Tudi letos se bodo člani društva udeleževali vseh zgodovinskih proslav, ki jih bodo organizirala druga veteranska in domoljubna društva in združenja Zasavja (Kum, Kopitnik, Čemšeniška planina, Vrhe nad Trbovljami…).
  11. Glede na velik interes, da bi tudi v Zasavju organizirali osrednjo državno proslavo v počastitev Dneva Rudolfa Maistra bomo preanalizirali naše organizacijske, finančne, kadrovske in programske potenciale, da takšno proslavo enkrat izvedemo tudi v Zasavju in se z njo predstavimo celotni slovenski javnosti.
  12. Za dodatno prepoznavnost se bomo z ''Radiom Aktual – Kum'' in TV ETV tekom leta dogovorili za pogovor o delu društva.
Z delegacijo društva se bomo v mesecu novembru udeležili osrednje državne proslave ob Dnevu Rudolfa Maistra.

                                                                                                       Upravni odbor društva
Zagorje, februar 2016

Ni komentarjev:

Objavite komentar