petek, 4. marec 2022

HUMANITARNA POMOČ UKRAJINI

 


 



Datum:  4. marec 2022

 

HUMANITARNA POMOČ UKRAJINI

 

Vojna je stanje tekmovanja med državama ob uporabi sile.« (Hugo Grotius )

 

Žal pa vojna pušča za sabo tudi številne smrti, opustošenje, porušene, zažgane domove, razbite družine. Begunce, ki v strahu za življenje zapuščajo dom, domovino, družbo.
Nihče od beguncev si ni sam izbral svoje stiske, strahu in položaja, v katerem se je znašel. Nihče si ne želi miloščine, vsak si želi miru, zdravja, osnovnih socialnih in materialnih dobrin.
Vojna v Ukrajini se je začela preko noči. Nenadno, nepričakovano.

Srečneži, ki živimo v miru in ga morda niti ne znamo ceniti, smo na vrsti, da pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo. Zdaj!

V okviru Upravnega odbora in Nadzornega odbora Društva generala Maistra za Zasavje smo se odločili, da povabimo člane našega društva in preko njih njihove prijatelje, znance…, da se pridružimo humanitarni akciji, ki poteka v tem času, v vseh treh zasavskih občinah za MNOŽIČNO ZBIRANJE HIGIENSKIH PRIPOMOČKOV, MATERIALA ZA PRVO POMOČ IN PREHRANE ZA MAJHNE OTROKE.

Predlagamo, da se s to akcijo pridružimo svojim občinam, RK, DPM in civilni zaščiti, kjer so že znane lokacije za zbrani material.

Upamo in želimo, da kot posamezniki in vsi skupaj, damo pomemben prispevek k uspešnosti te množične akcije nujne pomoči potrebnim.

Radigoj Perger                                                                                                                                                          Predsednik DGMZ

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar