nedelja, 13. junij 2021

OBVESTILO O LETNEM ZBORU DRUŠTVA GENERALA MAISTRA ZA ZASAVJE V LETU 2021

DRUŠTVO GENERALA MAISTRA

ZA ZASAVJE

Datum: 11. junij 2021

                                                                                                                                                

OBVESTILO O LETNEM ZBORU  DRUŠTVA GENERALA MAISTRA ZA ZASAVJE V LETU 2021

 

Na predlog Upravnega odbora Društva generala Maistra za Zasavje, z dne 30. 3. 2021, se je letni Zbor društva, zaradi preprečevanje okužb z novim koronavirusom in ob uporabi  priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje RS, ponovno sklical na daljavo na korespondenčni način po elektronski in navadni pošti. Vsem članom društva je bilo zato poslano kompletno gradivo za Zbor, skupaj z glasovalnim obrazcem. Na glasovalnem obrazcu so člani društva, po predhodni seznanitvi z gradivi, lahko izrazili svoje strinjanje ali nestrinjanje s predlaganimi sklepi ter sporočili svoje morebitne pripombe in predloge.

Glasovanje je potekalo do 27. maja 2021. Delovno predsedstvo Zbora je glede na prejeto število veljavnih glasov, 78,95% glasovalnih upravičencev članic in članov društva, ugotovilo, da je bil Zbor sklepčen.

Za predlagane sklepe so soglasno glasovali vsi glasovalni upravičenci. Tako je bilo sprejeto poslovno in finančno poročilo za leto 2020, poročilo nadzornega odbora za leto 2020, program dejavnosti za leto 2021, finančni načrt za leto 2021 ter sklep o podelitvi priznanj in nagrad  udeležencem 10. likovno-literarnega natečaja za osnovne šole Zasavja.

Ker je imel Zbor tudi volilni namen, je soglasno sprejel razrešnico dosedanjega upravnega in nadzornega odbora ter izvolil nov upravni in nadzorni odbor. Soglasno je sprejel tudi sklep, da društvo kot predsednik vodi dosedanji podpredsedniki Radigoj Perger. Radigoj Perger je po lanskem letnem Zboru, na osnovi sprejetega sklepa o začasnem vodenju, društvo  vodil v preteklem enoletnem obdobju.

Novoizvoljeni upravni in nadzorni odbor društva sta se  že sestala na svoji 1. skupni seji, dne 3.junija 2021. Sprejeto je bilo Poročilo o poteku letnega Zbora članic in članov DGMZ 2021¸v korespondenčni izvedbi in o rezultatih glasovanja. V konstitutivnem postopku je bil imenovan za podpredsednika upravnega odbora Marjan Dolanc, ki je že do sedaj opravljal to funkcijo. Nadzorni odbor pa je izmed sebe izvolil za predsednika Emila Šterna, bivšega predsednika društva.

Zato predlagamo, da medsebojna komunikacija z našim društvom poteka s predsednikom Radigojem Pergerjem (e-naslov: radigoj.perger@lj-kabel.net in gsm: 041-609-873). V njegovi odsotnosti pa s podpredsednikom Marjanom Dolancem (e-naslov: marjandolanc@gmail.com in gsm: 041-788-681. Društvo ima tudi svoj e-naslov: drustvogmzasavje@gmail.com. Vsebine iz dela društva pa so objavljene tudi na spletni strani: (http://dgmzasavje.blogspot.com/).

Želimo vam prijazno in varno poletje! 

Radigoj Perger, l. r.

Predsednik DGMZ


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar