sobota, 16. november 2019

Zapisnik 6. seje UO DGM (16. 11. 2019)












Z  A  P  I  S  N  I  K

6. seje upravnega odbor društva, ki je bila v torek, 12. 11. 2019 ob 17. uri v društveni pisarni.
Prisotni: Emil Štern, Marjan Dolanc, Radigoj Perger, Franjo Tacar, Vesna Herman, Nikolaj                 Toplak
Dnevni red:
1.      Pregled realizacije dogovorov  5. seje UO, ki je bila 8. 10. 2019
2.      Razpis 9. nagradnega literarno – likovnega natečaja za OŠ Zasavja
3.      Podelitev spominskega priznanja generala Maistra v letu 2019 OŠ Ivana Cankarja Trbovlje
4.      Osrednja proslava ob državnem prazniku Rudolfa Maistra in program srečanja društev generala Maistra in Franja Malgaja in potomcev Maistrovih borcev v Veržeju 22. 11. 2019
5.      Razpis sofinanciranja dejavnosti društva v letu 2020
6.      Razno
AD 1
Vsi sprejeti dogovori na 5. seji UO so realizirani.

 AD 2
Razpis 9. nagradnega literarno – likovnega natečaja za OŠ Zasavja je bil 6.11. poslan vsem ravnateljicam OŠ  Zasavja z željo, da se natečaja udeležijo in skupaj z mentoricami motivirajo učenke in učence, da s svojimi literarnimi in likovnimi deli opišejo in orišejo lepote svojega domačega kraja in ljudi.

Ad 3
Člani UO so bili še enkrat seznanjeni z obvestilom predsednice ZDGM mag Lučke Lazarev Šerbec o prejemu spominskega priznanja osnovni šoli Ivana Cankarja Trbovlje na predlog našega društva »za velik prispevek pri ohranjanju spomina na generala Maistra in utrjevanju domoljubja med mladimi«. Podelitve 23. 11. 2019 v Kamniku se bodo v imenu UO društva udeležili Emil Štern, Radigoj Perger in Nikolaj Toplak, mag. Mojca Lazar Doberlet pa v imenu šole kot prejemnice priznanja šoli.
Ad 4
Kot predstavniki društva se bodo srečanja društev generala Maistra in Franja Malgaja ter potomcev Maistrovih borcev ter osrednje proslave ob državnem prazniku Rudolfa Maistra v Murski Soboti 22. 11. 2019 udeležili Emil Štern, Radigoj Perger, Nikolaj Toplak in mag. Mojca Lazar Doberlet.

Ad 5
Člani UO so izrazili pohvalo vodstvu OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, ker so 23. 10. organizirali in izvedli ekskurzijo za nadarjene in vedoželjne otroke v Kamnik, kjer so si ogledali Maistrovo rojstno hišo, Medobčinski muzej Kamnik in se sprehodili po starem mestnem jedru Kamnika.
Marjan Dolanc se bo v OŠ narodnega heroja Rajka ponovno pozanimal o nameri za organiziranje in izvedbo obiska Maistrove rojstne hiše v Kamniku.
Ob zaključku leta bodo člani UO in NO v torek, 10. 12. 2019 ocenili rezultate dela v tekočem letu in predvidene aktivnosti v letu 2020 v lokalu Naš hram v Kisovcu.

Ad 6
Kot dodatno točko dnevnega reda so člani UO  namenili predvidenim aktivnostim v letu 2020 in sofinanciranju tega.
V razpravi so Izrazili kritiko na podcenjevani odnos Ministra za obrambo RS, prisoten v gradivu za sofinanciranje dejavnosti društev GM, do vrednotenja članov društev, ki nimajo statusa vojnega veterana. Ti člani so v točkah trikrat manj ovrednoteni kot člani – veterani. To podcenjevanje se v letošnjem letu še stopnjuje (lansko razmerje 1:2, letošnje 1:3 ).
Poleg tega se ne strinjajo z zahtevo, da bo treba posamezne planirane dogodke fotografirati ali z vabilom dokazovati njihove izvedbe. Ali na MO RS menijo, da v društvih razpolagamo s kopico članov, ki se ukvarjajo z realizacijo nalog? V našem društvu delamo s srcem brezplačno vseh 12 let obstoja, zato tako birokracijo obsojamo. In vodstvo ZDGM na to pristaja. ZAKAJ ?

Poslano:
-          članom UO
-          predsedniku
-          predsedstvu ZDGM

Zagorje, 16. 11. 2019
Zapisal
Emil Štern

Ni komentarjev:

Objavite komentar