ponedeljek, 27. december 2021

Zapisnik 5. seje UO DGM (16. 12. 2021)

 





Društvo generala Maistra

            za Zasavje

 

Datum:  07.01.2022

 

Z A P I S N I K

5. seje Upravnega odbora DGMZ, ki je bila dne, 16. 12. 2021 ob 17.uri, v Gostilni Dimnik, Obrtniška cesta 1, 1420 Trbovlje.

 

Prisotni: Radigoj Perger, Emil Štern, Nikolaj Toplak, Vesna  Herman, Vinko Učakar,  Aleksandra Izlakar

Odsotni: Marjan Dolanc, Mojca Lazar Doberlet, Milena Čerenak Satler, Tomo Garantini, Franjo Tacar

Za sejo je bil predlagan

Dnevni red:

1.      Zapisnik 4. seje Upravnega  odbora DGMZ, 11. 11. 2021

2.   Realizacija 2. dela nalog DGMZ v vlogi za sofinanciranje društva od Zveze DGM in dogovor za razmislek o nalogah programa dejavnosti v letu 2022

3.      Razno

Po formalni seji upravnega odbora je bil namen, da se udeleženci seje seznanijo z likom Ane Dimnik – »Slovenske matere«, ki je živela in delala v Gostilni Dimnik.

Vabilo na sejo je bilo poslano članom upravnega odbora in članom nadzornega odbora.

Gradivo za sejo: 

-          Zapisnik 4. seje Upravnega in odbora DGMZ, 11. 11. 2021

-          DGM za Zasavje – 2. realizacija

-          DGM za Zasavje – 2. realizacija in nadomestne naloge

-          Pregled realizacije nalog Programa dejavnosti DGMZ za leto 2021

 

Predsednik Radigoj Perger je pozdravil vse navzoče in dal predlagan dnevni red v obravnavo in sprejem.

Na predlog dnevnega reda ni bilo pripomb in dodatnih predlogov.

Sprejet je bil:

1.SKLEP: Upravni odbor sprejme predlagan dnevni red 5.seje Upravnega odbora DGMZ, z dne, 16. 12. 2021.

Ad1.  Zapisnik 4.seje Upravnega odbora DGMZ, 11.11.2021

Z vabilom so vabljeni na sejo UO prejeli zapisnik 4.seje Upravnega odbora  DGMZ, z dne, 11. 11. 2021. Predsednik je obrazložil posamezne sklepe iz zapisnika in njihovo realizacijo. Ugotovljeno je bilo, da so  sprejeti sklepi 4. seje UO realizirani, razen dveh (v začetku januarja 2022 opozorilo OŠ na potek razpisa 11. nagradnega natečaja in pred objavo 12. natečaja proučiti nov termin razpisa), glede na kasnejši termin izvedbe. Pripomb ni bilo.

Sprejet je bil:   

2. SKLEP: Upravni odbor sprejme zapisnik 4.seje Upravnega odbora DGMZ z dne, 11. 11. 2021.  

 

Ad2. Realizacija 2.dela nalog DGMZ v vlogi za sofinanciranje društva od Zveze DGM in dogovor za razmislek o nalogah programa dejavnosti v letu 2022

Vabljeni na sejo so prejeli  pregled 2. realizacije nalog DGMZ v vlogi za sofinanciranje društva od Zveze DGM in pregled nekaterih nadomestnih nalog v tej vlogi. Prejeli so tudi pregled realizacije nalog Programa dejavnosti DGMZ za leto 2021.

Predsednik je obrazložil pregled 2.realizacije nalog DGMZ, ki so bile priznane za sofinanciranja Zveze DGM in tako tudi finančno ovrednotene. Pojasnil je, da so prikazane tudi nekatere naloge, kot nadomestne za tiste, ki se zaradi corone  niso mogle realizirati in jih naj bi Zveza… upoštevala. Tako je bilo od 16-h nalog, ki so bile vključene v vlogo za sofinanciranje, do 24. 11. 2021 realiziranih 11 nalog (69% ). Do konca leta se predvideva, da bodo realizirane še nekatere naloge, upoštevale pa naj bi se tudi naloge, ki so se izvedle namesto tistih, ki jih zaradi corone ni bilo možno izpeljati v načrtovani obliki. Tako naj bi bilo v celoti realiziranih 14 nalog (88%). Finančna realizacija nalog v vlogi za sofinanciranje naj bi bila do konca leta 92%.

Pojasnil je tudi stanje realiziranih nalog, ki jih je društvo načrtovalo v svojem Programu dejavnosti za leto 2021. Tudi tu je bilo do 24. 11. 2021 od 20 načrtovanih posameznih nalog realiziranih 16 nalog (80%). Z upoštevanjem nalog, ki se bodo še lahko izvedle do konca leta in upoštevanjem nalog, ki so nadomestile naloge, ki ji zaradi znanih razmer… ni bilo možno izvesti na predviden način, bo tako realiziranih 18 nalog (90%). Vsebinsko poročilo bo še pripravljeno za obravnavo na letnem Zboru članov društva.

Radigoj Perger je navzoče obvestil, da bo že takoj v začetku januarja 2022 potrebno načrtovati naloge, ki bodo vključene v vlogo za sofinanciranje…za leto 2022. Enako velja tudi za naloge društva v programu dejavnosti za leto 2022. Pozval je k skupnemu razmisleku o načrtovanih nalogah. Predlagal je, da bi mu predloge nalog posredovali do 7. januarja 2022.

V razpravi, ki je sledila, so udeleženci seje pozitivno ocenili izvedbo tako načrtovanih nalog društva v vlogi za sofinanciranje Zveze…, kakor tudi naloge v programu dejavnosti za leto 2021. Menili so, da je bilo delo društva v letu 2021 zelo uspešno, kljub razmeram, ki so jih narekovale zaostrene epidemiološke razmere.

Po razpravi so bili sprejeti:

3. SKLEP:  Upravni odbor sprejme Informacijo o realizaciji 2. dela nalog DGMZ v vlogi za sofinanciranje društva od Zveze DGM za leto 2021. Sprejme tudi informacijo o izvedbi nalog društva, ki so bile načrtovane v programu dejavnosti za 2021.

4. SKLEP:  Upravni odbor je ocenil, da je bila izvedba nalog iz gornjega sklepa uspešna in s tem tudi delo društva v letu 2021.

5. SKLEP:  Sprejet je bil dogovor, da se za pripravo nalog društva za leto 2022 predlogi zbirajo do 7. januarja 2022.

 

Ad3. Razno

Predsednik je obvestil naslednje:

-          Dne, 17. 12. 2021 bo seja UO Zveze DGM, ki se je bo udeležil. O vsebini seje so se člani UO in NO  lahko seznanili, ker jim je bilo gradivo poslano v vednost.

-          V letu 2021 so v DGMZ vstopili trije novi člani: Feguš Andrej (Hrastnik ), Hriberšek Alojz in Bregar Ljudmila (Trbovlje).

-          Ob koncu leta bodo predstavniki DGMZ obiskali Ivanko Šparlek, najstarejšo članico in hčerko Maistrovega borca, in ji v imenu DGMZ prenesli pozdrave in lepe želje za leto 2022.

Seja upravnega odbora je bila zaključena ob 18.uri.

                                                                       ----------

Sledila je predstavitev lika »Slovenske matere« - zavedne Slovenke in narodne buditeljice Ane Dimnik (1852-1921), ki je delala in živela v Gostilni Dimnik. Ana Dimnik se je že pred 150. leti borila za slovenski jezik. Zgodovinsko podobo in domoljubno vrednoto Ane Dimnik je udeležencem na zanimiv in slikovit način predstavil najemnik stavbe in lastnik »Pizzerije Dimnik« Boris Novak. Udeleženci predstavitve so si lahko ogledali tudi spominsko sobo Ane Dimnik z njenimi fotografijami, predmeti in različnimi listinami.

 

     Zapisala:                                                                                                         

Aleksandra Izlakar                                                 Predsednik

Radigoj Perger                                                Radigoj Perger, l. r.

Ni komentarjev:

Objavite komentar