sreda, 21. april 2021

Članek za glasilo Srčno o izvedenem 10. nagradnem natečaju

 




Slovenskega naroda sin

Društvo generala Maistra za Zasavje je uspešno izvedlo že 10. nagradni likovno-literarni natečaj, tokrat z naslovom Slovenskega naroda sin. V zgodovini Slovencev je bilo veliko posameznikov, ki so, tako kot Rudolf Maister, na svojstven in neminljiv način vplivali na življenje vseh. O njih se učimo v šoli, zaradi njih je naše življenje lažje, lepše, varnejše.

Nagrajenci letošnjega natečaja so: Julija Kandolf, 7.L, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik- Log, Klara Smrkolj, 4. C,  OŠ Ivana Kavčiča Izlake, Luka Šere, 3. A,    Ivana Cankarja Trbovlje, Sara Branda, 7. A,  OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, Nika Martinčič, 6. A, OŠ Ivana Skvarče Zagorje in Ema Kumar, 7. C, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik-Podružnica Dol pri Hrastniku.

V društvu sicer vrsto let uspešno sodelujemo z osnovnimi šolami v Zasavju in se zahvaljujemo vsem strokovnim delavcem in vodstvom šol, ki spodbujajo literarno-likovno udejstvovanje otrok, skupaj z domoljubnim vzgajanjem. Zavedamo se, da je bilo motiviranje otrok in sodelovanje na natečaju to šolsko leto še težje, in sicer zaradi znanih  epidemičnih razmer v državi, ki močno vplivajo na vsa področja družbenega življenja, tudi izobraževanje.

Spominska brošura z nagrajenimi izdelki otrok je dosegljiva v fizični obliki na sedežu društva (v Zagorju), dostopna pa je tudi na spletni strani društva (http://dgmzasavje.blogspot.com/)

Zapisal: Radigoj Perger, DGM za Zasavje

Slika: avtorica Julija Kandolf, OŠ NHR Hrastnik-Log



Ni komentarjev:

Objavite komentar