nedelja, 22. november 2020

Razpis 10. nagradnega likovnega in literarnega natečaja




SLOVENSKEGA NARODA SIN

RAZPIS LIKOVNEGA IN LITERARNEGA NATEČAJA DGM ZASAVJE za učence vseh treh vzgojno-izobraževalnih obdobij v šolskem letu 2020/2021

 "…. fantu dal je v spomin, zeleneči rožmarin in dejal: Koder hodil boš z njim, vedi, da si, le slovenskega naroda sin…" prepeva Tomaž Domicelj. Veliko junaških slovenskih sinov opisujejo slovenski pisatelji.

Vabimo učence zasavskih osnovnih šol, da do 19. februarja 2021:

- narišejo slovenskega junaka ali prizor iz literarnega dela, ki opisuje znano slovensko osebnost (učenci od 1. do 5. razreda; velikost: risalni list, tehnika: poljubna) – mentorje prosimo, da fotografijo izdelka pošljejo skupaj s soglasjem staršev in imenom mentorja na elektronski naslov radigoj.perger@lj-kabel.net ;

- učenci od 6. do 9. razreda opišejo povzetek prebrane zgodbe ali svoje razmišljanje o pomenu delovanja slovenskega junaka, ki ga opisuje zgodba ali predstavlja film – spis pošljejo skupaj  s soglasjem staršev in imenom mentorja na elektronski naslov radigoj.perger@lj-kabel.net.

Prošnja za mentorje:

Upravni odbor Društva generala Maistra za Zasavje vas prosi, da se ponovno odzovete na naš razpis natečaja, s katerim želimo spodbuditi učence osnovnih šol k razmišljanju o pomenu slovenskih junakov, torej o spodbujanju narodne zavesti.

Ker se predlagane vsebine zanesljivo navezujejo na teme, ki jih obravnavate pri pouku, bomo veseli, če se odzovete na naš natečaj.

Ker izobraževanje, kot vse družbeno dogajanje, poteka v izjemnih okoliščinah varovanja zdravja, preventivnih ukrepov, socialnega distanciranja, bomo izjemno veseli, da boste kljub obilici dela, prilagajanju metod dela z učenci, spodbudili tudi njihovo domoljubno izražanje. 

Prosimo, da o sodelovanju otrok na natečaju obvestite njihove starše oz. skrbnike, da pridobite njihovo PISNO soglasje za sodelovanje na tečaju in za medijsko objavljanje nagrajenih del in njihovih avtorjev, ki ga prosimo priložite vsakemu izdelku (literarnemu in likovnemu).

Za pomoč pošiljamo obvestilo in soglasje.

Izdelke otrok pričakujemo od 20. novembra 2020 do 19. februarja 2021.

Izdelke nam pošljite v elektronski obliki na naslov: radigoj.perger@lj-kabel.net.

Imena sodelujočih šol, mentorjev in otrok ter nagrajencev bodo spomladi 2021 javno predstavljena na srečanju članov Društva generala Maistra Zasavje v Zagorju, kamor boste vljudno vabljeni, če bo le-to potekalo v običajnih razmerah.

Lepo se vam zahvaljujemo za sodelovanje in spodbijanje kreativnega domoljubnega ustvarjanja mladih!

 

Zagorje, november 2020                                                                  Upravni odbor DGMZ

_______________________________________________________________________________

 

               OBVESTILO:

Društvo generala Maistra za Zasavje je razpisalo likovni in literarni natečaj Slovenskega naroda sin, na katerega bi poslali tudi likovni oz. literarni izdelek vašega otroka.

Izdelki so opremljeni z imenom in priimkom otroka, razredom in imenom šole. Če se strinjate, da se likovno oz. literarno delo vašega otroka pošlje na natečaj in da se ime sodelujočega ali celo nagrajenega otroka objavi z namenom promocije dela otroka, šole in društva, vas prosimo, da podpišete soglasje, ki bo priloženo izdelku in poslano po elektronski pošti..

Mentor/mentorica: _________________________

 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

SOGLASJE k sodelovanju na likovnem oz. literarnem natečaju in medijski objavi nagrajenih del in avtorjev

Podpisani/a ___________________________________ (ime in priimek starša oz. zakonitega zastopnika otroka) soglašam, da se likovno oz. literarno delo mojega otroka ________________________________, učenca/učenke _______ razreda OŠ _____________________________, pošlje na natečaj Slovenskega naroda sin, ki ga razpisuje DGM Zasavje.

S sodelovanjem na natečaju soglašam z razpisanimi pogoji natečaja.

 

Podpis staršev oz. zastopnikov: __________________________

Kraj, datum: ___________________

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar