ponedeljek, 29. oktober 2018

Vabilo na ekskurzijo, 17. november 2018


Društvo generala Maistra
             za Zasavje


Spoštovane članice in člani društva generala Maistra Zasavje

Dobro je, da že v mesecu oktobru razmišljamo, kaj bomo počeli v novembru. Jesen, polna lepih barv, kar vabi na potepanje pred prihajajočo zimo. Pravijo, da ima vsak letni čas svoj čar, jesen pa še darov poln koš. Zato smo se v društvu odločili, da organiziramo ekskurzijo v kraje, kjer lahko v popolnosti doživimo jesenko lepoto, hkrati pa spoznamo, kje je general Rudolf Maister pred 100. leti s svojimi borci branil slovensko zemljo. Pot nas bo vodila v Prekmurje, za dan odhoda pa smo izbrali:
SOBOTO, 17. NOVEMBRA  2018.         

Kaj si bomo ogledali ?
Avtobusni odhod bo iz Zagorja s postankom v Trbovljah in Hrastniku. Vožnjo bomo nadaljevali mimo Maribora do Cerkvenjaka, ki leži v osrčju Slovenskih goric. V tem kraju nas bodo pozdravili člani društva Generala Maistra, ogledali si bomo Maistrov spomenik in sam kraj. Čas bo, da spijemo dopoldansko kavico, preizkusimo letošnji mošt ali kakšno domačo dobroto.
Lendava je najvzhodnejše mesto v Sloveniji, tik ob meji z Madžarsko. Sprehodili se bomo po mestu, si ogledali Lendavski grad in z razglednega stolpa Vinarium, z višine 42 metrov, opazovali prelepo okolico Lendavskih goric, obdano v jesenske barve.
Naselje Dobrovnik leži nedaleč od Lendave na ravnini ob Bukovniškem jezeru. V kraju živijo tudi pripadniki madžarske narodne skupnosti, poleg slovenščine je tam uradni jezik tudi madžarščina. Turistična zanimivost je Bukovniško jezero z 26. energetskimi točkami, ki imajo blagodejno moč in številne zdravilne učinke. To bomo tudi preizkusili. V Dubrovniku v gostilni Pri Lujzi, ki je znano po gostoljubnosti, izredno dobrih jedeh in dobrih domačih vinih, bomo imeli kosilo. Jedilnik naj bo presenečenje, za sladico pa mora biti domača gibanica. Ljubitelji dobrega vina bodo lahko v kletnih prostorih degustirali vina. Od našega razpoloženja bo odvisno, kdaj se bomo odpravili domov. Vedno smo bili radi doma v zgodnjih večernih urah.
Na upravnem odboru smo se dogovorili, da povabite svoje zakonce, partnerice ali partnerje. Tako se bomo imeli še »bolj fajn«, ženske glasove rabimo, da lepo zapojemo in da vemo, kdaj moramo oditi domov.
Stroški izleta:
- Avtobus bo plačalo društvo,
lastni prispevek: ogled Lendavskega gradu 5 evrov, vožnja z dvigalom na stolp                                                Vinarium 7 evrov in kosilo 11 evrov.

Odločitev, ali se boste ekskurzije udeležili, nam sporočite čim prej, najkasneje do srede, 7. novembra.

Sporočilo pošljite na naslov:
Marjan Dolanc  GMS: 041 788 681  ali
marjandolanc@ gmail.com

Vsi prijavljeni boste pravočasno prejeli še posebno obvestilo o postajališčih in odhodu avtobusa.
Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo!       
                              
  
Zagorje 20. 10. 2018                                                                    Predsednik  Emil Štern

                                                                                                                                     





                           

Ni komentarjev:

Objavite komentar