četrtek, 21. september 2017

Zapisnik 4. seje UO (19.09.2017)

Društvo generala Maistra                                              Zagorje, 21.9.2017
             za Zasavje


Z  A  P  I  S  N  I  K

4. seje upravnega odbora, ki je bila v torek, 19.9.2017 ob 17.uri v društveni pisarni.

Prisotni:
Emil Štern, Marjan Dolanc, Radigoj Perger, dr. Milena Čerenak Satler, mag. Bronislav Urbanija, Nikolaj Toplak, Franjo Tacar

Dnevni red:
1.      Priprava predloga za podelitev priznanja Rudolfa Maistra za leto 2017
2.      Priprave na proslavo 10. obletnice društva
3.      Organizacija predavanja o Rudolfu Maistru v OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah
4.      Ogled rojstne hiše Rudolfa Maistra za avtorje prispevkov 6. nagradnega       natečaja za OŠ Zasavja
5.      Razno

AD 1

Člani UO so predlog v pisni obliki prejeli pred sejo. Obrazložitev za predlaganje predsednika Emila Štern za podelitev priznanja Rudolfa Maistra je pripravil in obrazložil podpredsednik Marjan Dolanc. Dejal je, da predlog izhaja iz že nekajkratnih pobud članov UO in vodstva ZDGM, vendar se je predsednik Emil Štern s predlaganjem šele sedaj strinjal. Oviro za pristanek za sprejem priznanja vidi predsednik predvsem v tem, ker mu bolezen preprečuje nadaljnje opravljanje te zadolžitve, zato jo ima namen opravljati najdlje do letnega Zbora članov društva koncem prvega kvartala leta 2018.

Zahvalil se je za zaupanje, ki mu ga člani UO izrekajo in predlagal, da v kratkem eno ali več sej namenijo dogovoru o novem kandidatu oziroma kandidatinji za predsednika društva.

AD2

Uvodoma bo orisal 10 – letno delo društva predsednik Emil Štern, nato pa bomo podelili pismene zahvale za dolgoletno sodelovanje predstavnikom občin Zagorja in Hrastnika ter OŠ Toneta Okrogarja Zagorje, OŠ Ivana Cankarja Trbovlje in OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik.
Na proslavo bomo vabili:
-     člane društva in predstavnike ZDGM;
-  predstavnike veteranskih in domoljubnih organizacij in društev Zasavja;
-     župane občin Zasavja;
-     ravnateljice osnovnih in srednjih šol Zasavja;
-  prof.dr.Janka Prunka, katerega bomo prosili za predstavitev pomena 100. obletnice Majniške deklaracije.
Za krajši kulturni program bomo prosili baritonista Riharda Majcena in harmonikarja Jerneja Pikla.
Za pripravo pismenih zahval in za razstavo borcev generala Maistra iz Hrastnika in Zagorja bo poskrbel Bronislav Urbanija ob pomoči Marjana Dolanca in Nikolaja Toplaka, za angažiranje prof.dr. Janka Prunka, organizacijo kulturnega programa, vabila in postrežbo po uradnem delu proslave pa Emil Štern ob pomoči ostalih članov UO.

AD 3

V programu dela za leto 2017 ima društvo tudi predavanje o Rudolfu Maistru za učence OŠ Ivana Cankarja Trbovlje. O tem smo se dogovorili s podpredsednico ZDGM in ravnateljico OŠ borcev za severno mejo iz Maribora mag. Lučko Lazarev Šerbec, ki bo do  petka sporočila proste termine za svoj nastop.
Radigoj Perger in Nikolaj Toplak bosta pred tem opravila razgovor z ravnateljico OŠ Ivana Cankarja mag. Mojco Lazar Doberlet o zainteresiranosti in najprimernejši obliki izvedbe in o terminu izvedbe.

AD 4

Na 6. nagradnem literarno – likovnem natečaju za OŠ Zasavja je z literarnimi prispevki sodelovalo 17 avtorjev in 4 mentorji, z likovnimi izdelki pa 59 avtorjev in 16 mentorjev. Pri iskanju oblike zahvale za sodelovanje je UO sklenil, da društvo posamezni OŠ enkrat letno omogoči ogled rojstne hiše Rudolfa Maistra v Kamniku in krije stroške avtobusnega prevoza. Najprej bomo to ponudili OŠ Toneta Okrogarja Zagorje, nato pa vsako leto drugi šoli.

AD 5

Za ekskurzijo se je prijavilo 46 članic in članov društva, njihovih družinskih članov, prijateljev in znancev. 25.9.2017 bomo vse še enkrat seznanili s celotnim programom in potekom celotne poti.

Poslano: - članom UO in NO
Zapisal
Emil Štern

Ni komentarjev:

Objavite komentar