četrtek, 21. maj 2015

Vabilo na ekskurzijo Zavrh-Maribor (6. junij 2015)



Društvo generala Maistra                                                         Zagorje, 20.5. 2015
           za Zasavje


Spoštovane članice in člani društva!
Upravni odbor društva vas vabi, da se 6. junija 2015 udeležite ekskurzije za članice in člane društva ter druge udeležence.

Program ekskurzije

-      Odhod avtobusa iz Hrastnika ob 8. uri z avtobusne postaje pri Mercatorju na Rudniku. 
-      Odhod izpred gasilskega doma Zagorje – center ob 8.30 uri, s krajšima postankoma v Kisovcu in na Izlakah. Nato nas bo pot vodila na Štajersko, kjer nad Pesniško dolino na vzdolžnem slemenu leži vasica Zavrh, kamor bomo prispeli ob 10. uri. V Zavrhu si bomo ogledali hišo, v kateri je stanoval Rudolf Maister in sobo s fotografijami in dokumenti iz njegovega življenja. Zraven hiše stoji 17 metrov visok kovinski razgledni stolp, s katerega je prelep razgled na široko dolino reke Pesnice, Haloško gričevje in Slovenske gorice. V bližini stolpa se nahaja tudi gostinski lokal in ob njem spomenik generalu Maistru. 
-      Ob 11. uri se bomo odpeljali proti Mariboru in si ob 11.30 uri v Muzeju slovenske vojske Maribor ogledali razstavo o osamosvojitveni vojni za Slovenijo, po želji pa še kakšno drugo razstavo v muzeju. 
-      Od 13:00 ure do 14:30 ure kosilo v hotelu »Draš« zraven smučarskega poligona pod Pohorjem. Po kosilu se bomo odpeljali do mariborskega parka, kjer si bo možno ogledati park, po želji akvarij in terarij, se sprehoditi do Treh ribnikov ali si ogledati stari del Maribora. 
-      Odhod iz Maribora ob 17:00 uri, prihod v Zagorje ob 18:30 uri in na končno postajo v Hrastniku ob 19:00 uri.

 
Lastni denarni prispevek za posameznega udeleženca ekskurzije bo 10,00 €, v kar sta vključena prevoz in kosilo (brez pijače). Prispevek bomo pobrali na avtobusu.

Zaželeno je, da povabite na ekskurzijo tudi svoje zakonce, partnerice in partnerje ali druge zainteresirane za udeležbo.

Predlagamo, da svojo udeležbo javite najpozneje do torka, 26.5. 2015, do 12.00 ure Marjanu Dolancu ali Emilu Šternu na telefona ali elektronska naslova, ki jih najdete v vabilu, prejetem po elektronski pošti ali preko Pošte Slovenija.


Veselimo se vaše udeležbe na ekskurziji in vas lepo pozdravljamo.


Predsednik
Emil Štern

Ni komentarjev:

Objavite komentar